Aktiviteter og havekonkurrence


Havekonkurrence

1 gang om året deltager vi i Kolonihaveforbundets/Kredsens konkurrence om hvilke haver der er sundest og flottest. De 3 sidste års vindere nominerer 3 haver til kredsen. En havekonsulent udpeger en vinder.
Man kan kun deltage i konkurrencen hver femte år.


Retningslinjer for karaktergivning af haverne i forbindelse med vurdering indstilling til havepræmie og i forbindelse med salg

 

  1. Havens helhedsindtryk

Under dette punkt tages hensyn til det mere overordnede indtryk af haven. Alsidighed, udnyttelse og balance i haven er væsentlig. Bedømmelsen indeholder alle elementer i haven, såsom havelåge, stier, drivhus, pladser mm. Hvordan haven præsenterer sig, og hvorledes bedømmeren finder sig tilpas i haven, spiller også en rolle.

 

  1. Havens orden

Denne bedømmelse gælder den almindelige orden i haven, men også orden imellem de enkelte vækster samt orden på stier, pladser i og ved drivhuset. Brug af jorddække og eksempelvis insektnet vurderes ikke i nedadgående retning.

 

  1. Havens anlæg

Havens anlæg gælder opdelingen og den indbyrdes placering mellem de enkelte hovedelementer i haven. Det vil eksempelvis sige, hvordan de enkelte afsnit i haven er opdelt og indbyrdes placeret – køkkenhaven – blomsterrabatter – græsplæne etc. Derudover detailplanlægning i de enkelte afsnit. Her vurderes også om haven er anlagt på mere traditionel vis, eller om der eksempelvis er spændende nytænkning og fine detaljer, der tæller i opgående retning.

 

  1. Væksternes almene sundhedstilstand

Her lægges især vægt på frodighed og deraf sædvanligvis sundhed. Er væksterne generelt frodige og sunde, trækker det kun mindre fra, såfremt der eksempelvis skulle være enkelte bladlus i et træ.

 

Bedømmelsen har også et overordnet sigte for så vidt angår et vist hensyn med smittefarlige sygdomme og skadedyr. Denne del af bedømmelsen bør ikke undervurderes, selvom den umiddelbar kan virke sekundær.

 

Der anvendes en karakterskala fra  5-50 med 50 som højeste karakter. De enkelte elementer bedømmes hver for sig. Der tages hensyn til havens bonitet (kvalitet og anvendelighed) og alder.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.11 | 02:05

Opskrivning til venteliste - åbner den i 2018 ?

...
02.11 | 02:01

Ønsker opskrivning på venteliste, følger siden her.

Venlig hilsen

Jessie Neerup Hoffmann
Mobil: 60896301

...
26.07 | 09:23

Hej Jørgen. Det var ærgerligt. Men tak for hurtigt svar.

...
25.07 | 09:02

Hej Charlotte. Det kan læses i vores udhængsskab og på vores hjemmeside, senest medio april 2018

...
Du kan lide denne side